Home » Dakreparatie wanneer nodig?

Dakreparatie wanneer nodig?

door admin
Dakreparatie wanneer nodig?

De herfst is weer aangebroken, dit houdt in dat de dakbedekking van uw huis weer op de proef gesteld wordt. Door de harde wind kunnen dakpannen eraf waaien en bij zware regenval zullen eventuele lekken van de dakbedekking aan het licht komen.

Het is daarom van het grootste belang dat waar nodig een dakreparatie uitgevoerd moet worden. Voordat u een dakreparatie laat uitvoeren moet u er natuurlijk wel zeker van zijn dat u een goede dakdekker in de arm neemt.

Mogelijke dakreparaties voor dakbedekking

Er zijn verschillende dakreparaties die in Nederland met grotere regelmaat kunnen worden uitgevoerd.In Nederland zien we voornamelijk dat dakpannen van het dak afwaaien, dan zullen de afgewaaide dakpannen dus vervangen moeten worden. Tevens dienen de rest van de dakpannen dan direct gecontroleerd te worden op loszittende dakpannen. Dakpannen horen namelijk vast te blijven liggen op het dak.

Lekkage in de bitumen of epdm dakbedekking laag. Beide soorten van dakbedekking hebben een bepaalde levensduur die ook weer beïnvloedt wordt door de weersomstandigheden. Wanneer er een lek in de epdm of bitumen zich voordoet is het eigenlijk altijd het beste idee om de gehele dakbedekking te vervangen voor nieuw. Er zullen namelijk snel andere lekkages zich voordoen als gevolg van de ouderdom van de laag.

Het juist bedrijf inschakelen

Aangezien dakbedekking zeer lang mee moet gaan is het van het grootste belang dat u een betrouwbare dakdekker inschakelt om de klus uit te voeren. U wilt geen beunhaas die goedkoop/slecht materiaal gebruikt en bijvoorbeeld niet precies weet hoe de dakbedekking precies bevestigd moet worden.

Let daarom op keurmerken die het dakdekkersbedrijf draagt en bij welke brancheorganisaties het betreffende bedrijf is aangesloten. Daarnaast kunt u natuurlijk in uw kennissenkring nagaan wie er positieve ervaringen hebben met bepaalde dakdekkersbedrijven.

Daarnaast kunt u bij een eventuele dakreparatie verschillende betrouwbare dakdekkers vergelijken op prijs. Niemand wil immers teveel betalen. Vraag bijvoorbeeld bij 3 verschillende dakdekker bedrijven een offerte aan voor dezelfde werkzaamheden en zie welke de goedkoopste is.

You may also like