Home » Prullenbak 3 vakken

Prullenbak 3 vakken

door admin
Prullenbak 3 vakken

Geen enkele keuken kan zonder een prullenbak en nu afval scheiden steeds belangrijker wordt, zie je ook in steeds meer huishoudens de prullenbak 3 vakken. Deze afvalbakken zijn ideaal voor mensen die bijvoorbeeld plastic, papier of glas willen scheiden van het restafval. Op deze manier heb je geen losse emmers of bakken nodig, maar is het allemaal netjes weggewerkt in één trio prullenbak. Maar waar let je op bij het kopen van dit soort vuilnisbakken? En wat zijn de beste trio afvalbakken op dit moment? Wij geven je tips in dit artikel!

Prullenbak 3 vakken kopen, waar let je op?

Als je op zoek bent naar dit soort afvalbakken, dan zijn er een aantal tips om op te letten. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • De totale inhoud. De totale inhoud is waarschijnlijk het belangrijkste aspect om op te letten bij het kopen van een prullenbak. Je wilt namelijk niet dat deze te klein is, dan moet je te vaak de afvalbak legen. Maar te groot is ook niet goed, dan duurt het te lang voordat de bak vol is en ga je het afval ruiken.  Een prullenbak tot 5 of 10 liter is ideaal voor op de badkamer. Prullenbakken met 3 vakken zijn echter groter want deze worden in de keuken gebruikt. Je kunt er van uit gaan dat een prullenbak rond de 30 liter geschikt is voor een huishouden van twee personen., 40 liter voor 3 personen en heb je een huishouden van 4 personen, dan is minimaal 60 liter handig.
  • De inhoud van de afzonderlijke vakken. Daarnaast is het goed om te letten op de inhoud en afmetingen van de verschillende vakken. Welk soort afval ga je in welke bak verzamelen? En heb je daar relatief veel of weinig van? Plan het alvast voordat je de 3 in 1 afvalemmer koopt zodat je weet of het handig is.
  • Het materiaal. Tegenwoordig worden de meeste prullenbakken gemaakt van RVS. Dit is een sterk materiaal wat sterk is en duurzaam. Dus RVS kan echter snel deukjes oplopen, steviger (plaat) staal is daarom aan te raden in huishoudens met veel beweging in de keuken, bijvoorbeeld met kinderen.
  • De manier van openen. Open jij je afvalbak 3 vakken liever met de hand of de voet? En als het met de hand is, wil je dit dan zelf doen of met een sensor? Een pedaalemmer 3 vakken heeft als groot voordeel dat je je handen vrij hebt om het afval vast te houden en weg te gooien. Een sensor heeft hetzelfde voordeel. Soms worden meerdere methodes gecombineerd.

>> Bekijk alle prullenbak 3 vakken bij Bol.com

9x de trio prullenbak met 3 vakken

 

Homra Nexo Trio Prullenbak 3 vakken – 72 Liter (48+12+12L) – RVS

Prullenbak 3 vakken

De Homra Nexo Trio prullenbak van 72 liter is een grote vuilnisbak met drie bakken waarmee je gemakkelijk afval kunt scheiden. In het bovenste vak van 48 liter kan je restafval kwijt, terwijl je in de twee kleinere onderste vakken van 12 liter plastic of papier kwijt kan.

De Homra Nexo heeft een chic design en is daarnaast ook heel hygiënisch, omdat het bovenste vak door middel van een sensor opengaat en je daarom niet de prullenbak hoeft aan te raken. De onderste vakken gaan handmatig open. Hou er dus wel rekening mee dat de 3 vaks prullenbak batterijen nodig heeft en deze zijn niet inbegrepen.

Naast de kleur zilver, is de afvalbak met drie vakken ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals zwart, wit, grijs of rood. Homra beschikt over een uitgebreid assortiment afvalbakken: van inbouw- en sensorprullenbakken tot pedaalemmers. Denk bijvoorbeeld aan de Homra Sparq, Homra Quickx of de Homra Wall-up.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq Bekijk bij VTwonen

 

Colter Trio Prullenbak drie vakken – 54 Liter (3x18L) – Mat Zwart

Colter Trio Prullenbak drie vakken – 54 Liter (3x18L) - Mat Zwart

De Colter trio pedaalemmer van 54 liter is een 3 vaks prullenbak waarbij er in elk vak 18 liter past. De vakken bevinden zich naast elkaar en elk vak gaat open door middel van een apart pedaal. Ideaal dus als je afval wilt scheiden. Daarnaast heeft de mat zwarte pedaalemmer een industriële look met metalen afwerking die stijl geeft aan jouw huishouden.

De Colter trio prullenbak is naast matzwart ook verkrijgbaar in verschillende kleuren grijs, blauw en groen. Dit model wordt aangeboden door Made.com. Made.com ontwerpt zelf betaalbare meubels die van hoge kwaliteit zijn en heeft nog meer verschillende afvalbakken in het assortiment. Voor meer inspiratie kan je bijvoorbeeld kijken naar de Tage afvalbak van Made.com, een kleiner model van een trio afvalbak afvalscheider 3 vakken. Als je geen pedaalemmer drie vakken wilt, dan is de Colter trio prullenbak ook verkrijgbaar met 2 vakken van 30 liter.

Bekijk bij Made.com

 

EKO Mirage+ Sensor Afvalbak 3 vakken- 60 Liter (30+15+15L) – RVS

EKO Ecocasa Pedaalemmer 3 vakken

Een andere 3 in 1 prullenbak is de EKO Mirage+ Sensor afvalbak. Dit stijlvolle model heeft een ingebouwde sensor waarmee je de deksel open en dicht kan doen. De deksel sluit geruisloos en de sensor zorgt voor hygiënisch gebruik. Ook zijn de vakken niet even groot: er is één groter vak van 30 liter voor restafval en twee kleinere vakken van beide 15 liter voor ander afval. Hou er rekening mee dat bij deze trio prullenbak de onderste emmer niet opengaat door middel van de sensor, maar handmatig.

Het enige nadeel van de EKO Mirage+ Sensor afvalbak is dat dit model alleen maar verkrijgbaar is in de kleur zilver. Gelukkig is dit een neutrale kleur en past dit in bijna elk interieur. Overigens biedt EKO meer dan 250 afvalbakken aan in allerlei verschillende kleuren, maten en vormen om afval te scheiden, waaronder ook andere modellen trio prullenbakken.

Bekijk bij Coolblue Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq Bekijk bij VTwonen

 

Homra Sparq Trio Pedaalemmer 3 vakken – 54 Liter (3×18L) – Grijs

prullenbak afval scheiden trio

Naast de Homra Nexo is de Homra Sparq een ander soort prullenbak afval scheiden trio van Homra. Met een totale inhoud van 54 liter is dit deze vuilnisbak 3 compartimenten ideaal voor op kantoor of in grote huishoudens. De 3 delige prullenbak heeft drie compartimenten van elk 18 liter. Door middel van aparte pedalen gaan de drie verschillende vakken open. Aparte voetpedalen zijn hygiënisch en het is vooral handig wanneer je je handen vol hebt. Een ander voordeel is dat de drie binnen bakken uitneembaar zijn en je de afvalzakken gemakkelijk kunt wisselen.

De Homra Sparq prullenbak 3 vakken is verkrijgbaar in de neutrale kleuren grijs, wit, zwart en zilver. Daarom past dit model in elke ruimte. Ook is de Homra Sparq fingerprint proof: dit betekent dat er geen vette vingerafdrukken kunnen gaan zitten op de afvalemmer, wel zo mooi dus! Zoals eerdergenoemd heeft Homra een uitgebreid assortiment afvalbakken. Deze modellen zijn ontworpen met oog op kwaliteit, duurzaamheid, comfort en design.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq

 

Brabantia prullenbak 3 vakken Bo Touch Bin – 33 Liter (3x11L) – Zwart

Brabantia prullenbak 3 vakken

De Brabantia Bo Touch Bin in de kleur matzwart is handig voor als je in de keuken een afvalbak wilt om afval te scheiden, maar die er ook mooi uitziet. De Brabantia prullenbak 3 vakken van elk 11 liter, wat ideaal is voor 2-3 personen. De afvalbak gaat open door middel van een sof touch systeem waarbij de deksel opent en sluit bij de lichtste aanraking. Een ander voordeel is dat de Brabantia prullenbak 3 vakken op poten staat, waardoor hij op werkhoogte staat.

De Brabantia Bo Touch Bin trio prullenbak is verkrijgbaar in de kleuren matzwart, wit, platina, beige, groen en grijs. Genoeg keuze dus! Brabantia is een van de populairdere merken afvalbakken, omdat het merk bekend staat om strak design en hoge kwaliteit. Naast de Brabantia Bo Touch Bin zijn er ook andere afvalbakken van Brabantia met ander inhoud verdelingen om afval te scheiden, zoals de Brabantia Bo Touch Bin Hi.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq Bekijk bij VTwonen

 

Stangvollby Lunden Sensor Trio prullenbak – 72 Liter (48+12+12L) – Zwart

Trio prullenbak Stangvollby Lunden

Qua model lijkt de Stangvollby Lunden op de Homra Nexo. Ok deze trio prullenbak heeft een inhoud van 72 liter, verdeeld over één groot vak en twee kleinere vakken. Het bovenste compartiment gaat open door middel van een sensor, terwijl de twee onderste compartimenten handmatig opengaan. Doordat de compartimenten los van elkaar openen, voorkom je dat nare geurtjes zich verspreiden. Daarnaast bevat de Stangvollby Lunden binnenringen en binnen bakken, waardoor je gemakkelijk de afvalzak kan bevestigen en verwijderen.

Echter is de Stangvollby Lunden Sensor trio prullenbak alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. Dit zijn neutrale kleuren die in elke keuken passen. Stangvollby is een redelijk nieuw, maar populair, merk die Scandinavische afvalbakken ontwerpt met unieke handsfree technologie. Voor Stangvollby is het design, gebruiksgemak en de eenvoudigheid om te reinigen belangrijk. Ze hebben een aantal standaardmodellen in hun assortiment. Ander soort prullenbak afval scheiden trio zijn de Stangvollby Halden en de Stangvollby Edsbyn.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq

 

Brabantia Bo Pedaalemmer drie vakken – 33 Liter (3x11L) – Platinum

Brabantia Bo pedaalemmer drie vakken 33 liter Platinum

Naast de Brabantia Bo Touch Bin heb je de Brabantia Bo Pedaalemmer. Het verschil zit hem hierbij in de manier van openen en de vorm. De Brabantia Bo pedaalemmer gaat open door middel van een pedaal en staat niet op poten, in tegenstelling tot de Brabantia Bo Touch Bin. Ook deze Brabantia prullenbak drie vakken van 11 liter is erg populair. Dit model is simpel schoon te maken, heeft een reukdichte deksel die zacht sluit en de prullenbak 3 vakken bevat een antislip bodem.

De trio afvalbak is naast platinum ook te koop in de kleuren grijs, wit, zwart, groen en rood. Dit past strak tegen een wand aan of in een hoekje. Zoals al eerdergenoemd is, staat Brabantia bekend om producten van mooi design en hoge kwaliteit. Je kan daarom ook kiezen voor een ander Brabantia model met andere inhoud of in een andere vorm.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq Bekijk bij VTwonen

 

EKO EcoCasa Pedaalemmer 3 vakken – 45 Liter (3x15L) – Zilver

afvalbak 3 emmers EKO Ecocasa

Ook de EKO EcoCasa pedaalemmer van 45 liter is ideaal om afval te scheiden. Deze 3 vaks prullenbak van elk 15 liter is ideaal voor 2-4 personen. De prullenbak drie vakken bevat twee voetpedalen: één voor 1 emmer en één voor 2 emmers. Voordelen hiervan is dat het makkelijk te reinigen is door de uitneembare, kunststof binnenemmers. De EKO EcoCasa trio prullenbak is ook nog eens fingerprint proof en verkrijgbaar in het zilver. Hierdoor blijft de prullenbak drie vakken er mooi uitzien in jouw huis.

Wanneer je op zoek bent naar net iets anders, dan is dit model van EKO ook verkrijgbaar in andere inhouden met een of twee bakken. Daarnaast staat EKO natuurlijk bekend voor een uitgebreid assortiment van afvalbakken, goede service en betaalbaarheid. Daarmee is EKO de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft een sterke positie veroverd op de Europese markt.

Bekijk bij CoolblueBekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq Bekijk bij VTwonen

 

Hailo Oko Trio Plus Pedaalemmer drie vakken– 27 Liter (3×9L) – Zilver

Hailo Oko Trio pedaalemmer

Tot slot is de Hailo Oko Trio Pedaalemmer een wat kleinere afvalbak waarmee je afval kan scheiden. De trio prullenbak heeft drie vakken van elk 9 liter. Perfect dus voor gebruik thuis en op kantoor. Een ander voordeel is dat de afvalemmer 3 vakken drie uitneembare groene, bruine en gele kunststof binnen bakken heeft met handvatten. Het pedaal, met hygiënisch intern mechanisme, is extra breed voor het gebruiksgemak.

De Hailo Oko Trio Plus pedaalemmer is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver, wat in bijna elke ruimte past. Ook is de afvalbak 3 vakken van roestvrijstaal, waardoor het er mooi uit blijft zien. Hailo biedt voornamelijk mooie no-nonsense afvalbakken voor in het keukenkastje. Hierdoor laat je de afvalbak 3 vakken uit het zicht en kies je voor kwaliteit. Hou er wel rekening mee dat de Hailo Oko Trio Plus prullenbak 3 vakken niet geschikt is voor inbouwen.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Fonq

You may also like