Home » Soorten dekbedden

Soorten dekbedden

door admin
Soorten dekbedden

Evenveel keuze als er is in matrassen, is er ook in kussens en dekbedden. Voor alles geldt dat de persoonlijke wensen en eigenschappen onder de loep moeten worden genomen, voor een goede keuze en dus goede nachtrust.

Dons

Dons is bijvoorbeeld voor dekbedden een goed vulmateriaal: het is een natuurlijke warmhouder, onderhoudsvriendelijk, licht in gewicht en veerkrachtig. Dons is vrij prijzig, maar kun je het je permitteren, dan is het een echte aanrader.

Kamelenhaar

Kameelharenvulling heeft dezelfde zachtheid, is isolerend en goed vochtabsorberend.

Wol

Lekker onder de wol? Met een wollen dekbed slaap je heerlijk door de natuurlijke isolatie-eigenschappen.

Het voordeel van bovengenoemde natuurlijke vullingen is dat ze geschikt zijn voor alle seizoenen, omdat ze zich aanpassen aan extreme kou maar ook aan extreme warmte.

Synthetisch

Een synthetisch dekbed is niet aan te raden bij overmatige transpiratie. Kies in dat geval voor wol of dons. Hoewel het relatief goedkoop en makkelijk te onderhouden is, verdienen synthetische dekbedden niet de voorkeur.

Voor mensen die tijdens de zomernachten last hebben van de warmte, zijn er seizoens- of zomerdekbedden.
Door passende keuzes te maken voor de slaapkamer, stap je altijd met het juiste been uit bed!

Dekbedden van Auping

De AVS dekbedden van Auping zijn ontwikkeld om aan te sluiten bij de overige AVS producten van Auping: spiraalbodems, boxsprings, matrassen en kussens. Deze AVS dekbedden bieden een goede ventilatie en vochtregulatie en zijn er in vijf varianten. De AVS kussens zijn er in tien varianten, in dons, synthetisch, latex en viscomateriaal. Alle donzen en synthetische AVS kussens zijn voorzien van ventilerend materiaal en een vultuit, om zelf vulling toe te voegen of te verwijderen.