Home » Tips voor je planten tijdens je vakantie

Tips voor je planten tijdens je vakantie

door admin
Tips planten zomervakantie

Na de zomervakantie thuiskomen met een tuin vol bloeiende planten, dat is toch heerlijk? We geven je hier tips voor het behoud van je tuin in de zomer.

  1. Vraag de buren uw planten te vertroetelen als je op vakantie gaat.
  2. Of sluit een simpel watergeefsysteem aan op een tijdklok en een kraan. Hiermee zorg je dat iedere plant elke dag een beetje water krijgt.
  3. Zorg ervoor dat de planten niet teveel water krijgen, ze houden niet van natte voeten.
  4. Zet potten uit de felle zon als je op vakantie gaat.

Een tip voor kamerplanten: zet de planten die daar tegen kunnen buiten. Dan kunnen ze af en toe genieten van een lekker buitje. Zorg dat ze wel in het licht staan, maar niet in direct fel zonlicht.

Met deze tips is een vakantie van zo’n drie weken waarschijnlijk geen probleem, een beetje afhankelijk van het weer en de soorten planten natuurlijk. Ga je langer weg, dan is het aan te raden een oppas in te schakelen.

Vergeet ook buiten niet

Niet alleen binnen heb je planten die water nodig hebben, als je een buiten hebt, dan heeft ook dit extra aandacht nodig. Zeker in de zomer hebben je planten buiten veel water nodig, soms wel dagelijks! Je kunt hier iemand voor vragen, maar ook hier kun je kijken naar een automatisch watergeefsysteem. Ditzelfde geldt trouwens voor het gras. Alleen werkt dit dan met sproeiers. Vind je dit teveel gedoe? Overweeg dan eens kunstgras! Als je contact opneemt met een specialist dan kan deze je precies vertellen welke mogelijkheden er zijn op het gebied van kunstgras. Bovendien kan een specialist dit vaak inkopen bij een kunstgras groothandel waardoor je op de kosten bespaart

Bij thuiskomst

Hangen de blaadjes bij terugkeer slap of beginnen ze uit te drogen, zet de planten dan met pot en al een paar uur in een emmer lauw water. Met een beetje geluk knappen ze dan weer mooi op.

Hebben niet alle planten het overleefd? In de tuincentra zijn zomerbollen te vinden die tot de eerste nachtvorst blijven bloeien. Voorbeelden hiervan zijn de begonia, dahlia en canna, een mooie decoratieve bladplant.

You may also like