Home » De verschillen tussen zakloze stofzuiger en een stofzuiger mét zak

De verschillen tussen zakloze stofzuiger en een stofzuiger mét zak

door admin
De verschillen tussen zakloze stofzuiger en een stofzuiger mét zak

Eens in de paar jaar ontkom je er niet aan: het kopen van een nieuwe stofzuiger. De zuigkracht valt terug. Het stof op de grond wordt niet meer goed opgezogen. Genoeg tekenen aan de wand dat het tijd is voor een nieuwe stofzuiger. Maar waar je vroeger slechts kon kiezen uit enkele modellen stofzuigers, is de keuze inmiddels reuze. Zo is sinds enkele jaren de steelstofzuiger erg populair en heb je ook de mogelijkheid om te kiezen uit een stofzuiger zonder stofzak. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van een zakloze stofzuiger. En wat de voordelen van een stofzuiger met zak zijn. Zo kun je daarna een goede keuze maken voor het model dat het beste bij je past.

Voordelen stofzakloze stofzuiger

  1. Je hoeft nooit meer nieuwe stofzakken te kopen

Wanneer je gaat voor een stofzuiger zonder zak, hoef je nooit meer nieuwe stofzakken te kopen. Zo hoef je niet steeds opnieuw naar de winkel wanneer je stofzakken op zijn en het scheelt je daarnaast ook in portemonnee. Stiekem ben je na enkele jaren flink wat geld kwijt wanneer je keer op keer nieuwe stofzakken moet kopen

  1. Milieubewust

Om milieubewust bezig te zijn, is het onder andere belangrijk zo min mogelijk afval te produceren. Een zakloze stofzuiger heeft een stofbakje dat je steeds opnieuw kunt legen in de prullenbak. Je bent dus milieubewuster bezig dan wanneer je een stofzuiger mét zak gebruikt. Deze gooi je namelijk steeds in zijn geheel weg

  1. Sneller verder wanneer stofreservoir vol zit

Het bakje van een zakloze stofzuiger klik je heel snel en gemakkelijk uit de stofzuiger, waarna je ‘m zo omkiept in de afvalbak en daarna weer verder kunt met stofzuigen. Het verwisselen van een hele stofzak is net een stukje omslachtiger en lastiger.

Voordelen stofzuiger met zak

  1. Inhoud minder vaak legen

Een stofzuiger met zak heeft vaker een grotere opvangcapaciteit dan een stofzuiger zonder zak. De stofbakjes van zakloze stofzuigers zijn over het algemeen net wat kleiner. Het voordeel aan een stofzuiger mét zak is dat je dus minder vaak hoeft te wisselen. En dat is handig, want we weten allemaal hoe vervelend is om er tijdens het stofzuigen achter te komen dat het stofreservoir vol zit en je deze moet omwisselen.

  1. De filtering van stof is beter

Een zak van een stofzuiger zet vaak net een stukje beter aangesloten op de zuigslang dan een stofbakje in een zakloze stofzuiger. Dit betekent dat de kleinere stofdeeltjes beter worden opgevangen in de stofzak dan in een stofbakje. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer je veel last hebt van fijnstof. Handig om te weten: kijk ook altijd even of de stofzuiger een HEPA-filter heeft. Dit is een extra filter dat ook de kleinste stofdeeltjes vasthoudt.

  1. Minder viezigheid bij het legen

Een stofzak heeft vaak maar een zeer kleine opening, waardoor er bij het wisselen niet veel fijnstof de lucht in schiet. Een stofbakje in een stofzakloze stofzuiger heeft een veel grotere opening, waar je vaak ziet dat er bij het wisselen stof uitkomt dat je vervolgens weer even netjes bij elkaar moet vegen.

Bron: https://stofzuiger-info.nl/zakloze-stofzuiger/

 

You may also like